Handicap

Special køreskole for handicappede elever

Mangler du, eller har du problemer med:

  • Højre eller venstre arm?
  • Højre, venstre, eller begge ben?
  • Eller har du anden bevægelsesindskrænkning, i relation til bilkørsel?

Så er dette køreskolen for dig!
Eleven hentes og bringes gratis fra hjemmet i hele Storkøbenhavn i forbindelse med praktisk undervisning, ligesom kørsel udenfor Storkøbenhavn er muligt mod et gebyr.
Teoriundervisningen skal du selv sørge for transport til, og denne kan enten foregå i vores moderne lokaler på Amager, eller hos en almindelig køreskole i dit nærområde.

Hvis du er interesseret i at høre mere kan du kontakte os telefonisk.

Bilinspektør

Hos bilinspektøren skal du til en vejledende køreprøve, inden du kan begynde at tage dit kørekort. Som forberedelse til den vejledende prøve skal du have en køretime eller to, så du har lært at betjene bilen med det udstyr, som passer til dig (læs mere om udstyret under “indretninger” oppe i menuen).

Prøven er lovpligtig for bevægelseshandicappede elever, og dens formål er kun at se hvilket udstyr du skal bruge – altså hvordan din bil skal indrettes, for at du kan køre den forsvarligt. På et senere tidspunkt, efter du har taget køreundervisning, skal du til en rigtig køreprøve hos politiet.

Om kørekortet

Vejen til et kørekort begynder ved, at du skal have udfærdiget en skematisk lægeattest hos din egen læge, hvorefter attesten og et pasfoto sendes til kontoret for særlige kørekort. Derefter indkaldes du til en vejledende køreprøve hos statens bilinspektion (læs mere om denne under menupunktet “Bilinspektion”), og efter denne prøve kan du begynde på køreundervisningen, ligesom alle andre elever.

Køreundervisningen begynder med nogle teorilektioner, hvorefter du skal på manøvrebane. Herefter modtager du sideløbende både teoretisk og praktisk undervisning i en periode, indtil du afslutter med en teoriprøve, et besøg på køreteknisk anlæg (glatbane), og endeligt en praktisk køreprøve ude i trafikken.

Alt kørsel i forbindelse med manøvrebane, praktisk køreundervisning, køreteknisk anlæg og selvfølgeligt køreprøven, foregår i den samme specialindrettede bil, som kan tilpasses præcist til dine behov (læs mere om dette under menupunktet “Indretning”).

Prisliste

Ubegrænset teoriundervisning Kr. 2400,00
Kørelektioner Kr.   550,00
Manøvrebane – 4 lektioner
+ baneleje kr. 100,00 pr lektion
Kr. 2200,00
Køreteknisk anlæg – 6 lektioner
incl. baneleje kr. 1200,00
Kr. 4200,00
Vejledende køreprøve hos Statens Bilinspektør
3 lektioner
Kr. 1500,00
Praktisk køreprøve (hos politiet)
3 lektioner
Kr. 1500,00

Kørsel uden for Storkøbenhavn til samme priser + tillæg for transport til og fra hjemmet:
Startgebyr kr. 250,00 + kr. 3,60 pr km.

Dertil kommer diverse gebyrer for teoriprøve, køreprøve mv.